luni, 24 decembrie 2012

Sepp Holzer - Permacultura - prima carte tradusă de TEI!


Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din TEI. :) Am fi vrut să terminăm de editat cartea cu ceva zile în urmă. Iată-ne, însă, făraă voia noastră, în rolul lui Moș Crăciun.

Dragi prieteni, mai jos aveți link către "Permacultura" lui Holzer - integrală, tradusă pentru prima oară în română și disponibilă gratuit.

Înainte de a da clic pe link, vă rugăm să distribuiți linkul către carte însoțit de textul de mai jos (pe care-l veți regăsi și în partea introductivă a volumului).

Pe scurt, TEI există pentru că există câțiva oameni care, după putința fiecăruia, sacrifică din timpul lor pentru toți ceilalți. "Permacultura" lui Holzer e doar începutul. În planul nostru editorial, figurează nume grele, ca Bill Mollison, Edward Faulkner sau Ianto Evans. Ca să traducem mai mult și mai bine și să facem din TEI cel mai minunat proiect de acest gen, avem nevoie de: buni cunoscători de engleză, franceză sau altă limbă de circulație internațională, corectori, terminologi, DTP-iști - care pot să sacrifice câteva ore lunar.

Deci...

“Ajută-ne să ajutăm!

Cartea pe care o ții acum în mâini sau o citești pe ecran este rezultatul a sute de ore de muncă migăloasă – traducere, verificare terminologică, adaptare, corectură, editare, punere în pagină și design. Nenumărate e-mailuri și mii de corecturi. Nici un membru al grupului TEI – fie el traducător profesionist sau amator – nu este plătit pentru munca sa; tot ceea ce facem, facem gratuit, fără să cerem sponsorizări la Monsanto și fără să așteptăm medalii, diplome și, eventual, statui în fața ministerului agriculturii. Unii pot numi asta sacrificiu, alții civism, alții tâmpenie crasă și pierdere de timp.

Nu suntem sprijiniți de nici un partid politic sau ONG, nici unul dintre noi nu are de gând să candideze la președinție la următoarele alegeri, nici unul dintre noi nu are fabrică de produs insecticide. Dar asta nu înseamnă că nu avem și noi, la rândul nostru, nevoie de ajutor. În schimbul faptului că, prin intermediul nostru, ai acces gratuit în limba română la cărți de importanță fundamentală, pe care nici o editură din România nu a avut puterea sau curajul să le traducă, te rugăm să ne dai o mână de ajutor.

Dacă te simți stăpân pe orice limbă de circulație internațională și îți poți sacrifica câteva ore lunar pentru a traduce 10–20 pagini împreună cu noi, dă-ne de știre la adresa de mail: carti.din.tei@gmail.com. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât vom putea traduce mai multe volume într-un timp din ce în ce mai scurt – performanță pe care nici o editură, din străinătate sau din România, probabil că n-a atins-o vreodată.

Și chiar dacă nu ești atât de deprins cu o limbă străină, tot ne poți fi de mare folos – dă mai departe cartea de față și celelalte cărți din colecția TEI, anunță-ți prietenii, recomand-o, tipărește-o, fă-o cadou, urmărește-ne pe Facebook, pe Scribd și oriunde vom mai apărea. Poți chiar să-ți enervezi socrii dându-le din când în când citate din cărțile traduse și publicate de noi, promitem că nu ne supărăm. Suntem siguri că, pe măsură ce crește numărul oamenilor care știu despre TEI, care citesc și aplică cele scrise în cărțile noastre, vom fi o țară din ce în ce mai greu de mințit, de controlat și de cumpărat. Îți mulțumim!”

Crăciun fericit!

Și acum, în aplauzele Dvs., Sepp Holzer! :)

9 comentarii:

 1. Sarbatori Fericite!

  Chiar ma intrebam de ce e asa liniste pe la tine.
  Si ca sa raspund indemnului, mi-ar face placere sa dau o mana de ajutor, atat pe partea de traducere cat si pe partea de DTP.

  RăspundețiȘtergere
 2. multumim pentru munca depusa!e un minunat cadou de Craciun!abia astept sa o citesc!

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumim mult! Sarbatori asa cum vi le doriti si numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 4. Este cel mai frumos dar de Craciun pe care l-am primit anul acesta! (si, crede-ma, Mosul mi-a adus si-o insigna cu cativist satesc!: )
  Multumim. Multumim. Multumim.
  Si spor. Si timp. Si energie.

  RăspundețiȘtergere
 5. Un blog de excepție, plin de informații și surse foarte, foarte utile, un site atent și consecvent întreținut. Felicitări și mulțumiri pentru documentarea extinsă și amănunțită, oferită cu atâta generozitate, în domenii care, constat cu bucurie, ne sunt comune. Stimate domnule Radu Iliescu, sunt pur și simplu încântat să descopăr, fie și atât de rar, semeni al căror sistem de valori utilizează drept piedestal bunul simț și dragostea pentru natură și care au drept obiectiv primordial evadarea din mizeria neoliberalismului și a hiperconsumerismului. Oameni care, în plus, manifestă în mod atât de strălucit generozitatea de a-i ghida și pe alții în acest sens. Vă doresc să vă realizați toate visele și să reușiți să-i motivați și pe apropiați - cel puțin - să vă urmeze exemplul!

  RăspundețiȘtergere
 6. Exceptional,multumim.Domnul sa va rasplateasca inmiit.

  RăspundețiȘtergere
 7. O Sr. Benjamin foi acima e além de suas exigências para me ajudar com meu empréstimo, que eu usei para expandir meus negócios de farmácia. Eles eram joias amigáveis, profissionais e absolutas para trabalhar. Eu recomendo quem procura empréstimo para contato por e-mail. Lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... + 19893943740 ........

  RăspundețiȘtergere